Societat

Neix el portal Twit.cat per agrupar la comunitat catalana a Twitter

Amb poc més de tres dies de funcionament ja s'hi han inscrit gairebé 1.300 persones i entitats

El portal Twit.cat ha nascut amb l'objectiu d'agrupar tots els usuaris que s'expressen en català a la xarxa social de microblocs Twitter. Es tracta d'una iniciativa pionera a Catalunya i a l'Estat espanyol que consisteix en agrupar en temps real els tweets que els internautes catalans hi publiquen.

A més, el web analitza cada dia quins són els temes més debatuts i disposa de rànquings dels usuaris més populars. Amb poc més de tres dies de funcionament ja s'hi han inscrit gairebé 1.300 persones i entitats. Segons ha afirmat un dels seus impulsors, Bernat Gimeno, tot un èxit per una eina que suposarà un "pas més per construir la Internet en català".

El Twitter és una xarxa social que permet als seus usuaris expressar-se en temps real amb píndoles de text de 140 caràcters. Al llarg del dia recull informació d'arreu del món i es fa difícil segmentar-la a nivell local. Precisament aquest ha estat el repte de l'empresa Initec, construir una eina que permeti filtrar i ordenar la informació que es publica a Twitter en català.

"Al Facebook sí que podem trobar més o menys grups d'usuaris que s'agrupin segons criteris geogràfics però a Twitter això encara no existia", ha explicat Gimeno.

Informació ciutadana sense intermediaris

El director d'Initec, Dani Casanovas, ha dit que van veure "molt important generar aquest portal" per tal que la gent es pogués expressar de "forma lliure, sense censures ni intermediaris". Segons ell, Twit.cat és un retrat de quins són els temes de debat més rellevants a Catalunya.

En aquest sentit, el portal també analitza quines són les etiquetes més utilitzades pels piuladors catalans, les anomenades hashtags, paraules clau precedides pel símbol '#'. El portal fa un top ten de quines són les més populars. Aquest matí, per exemple, els dos primers són #adeuespanya i #patum.

El repte: 10.000 usuaris
Un dels pròxims reptes per als impulsors de Twit.cat és crear la versió del portal per a telèfons mòbils. Casanovas no ha pogut precisar cap data de llançament concreta però considera que serà un pas molt important perquè actualment és molta la gent que actualitza Twitter a través del telèfon mòbil. Aquesta aplicació també permetrà que els usuaris actualitzin el seu perfil a la xarxa social sense sortir del portal català. Twit.cat s'ha marcat com a objectiu a mitjà termini reunir al voltant de 10.000 twitaires catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.