Societat

L'operació sortida es tanca amb un mort i cues a l'AP7 i les carreteres de la costa

L'únic accident mortal s'ha produït a les tres de la matinada a Pals, hores abans que comencés l'èxode des de Barcelona

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha donat per finalitzada a les tres de la tarda d'aquest dissabte 1 d'agost l'operació sortida de les vacances d'agost, que s'ha concentrat aquest matí amb diverses complicacions, sobretot a l'AP7 i a les carreteres de la Costa Brava. A les tres de la tarda ja havien sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona els 475.000 vehicles previstos, més un increment del 2% respecte l'any passat, segons el SCT.

Una víctima mortal és el balanç provisional d'accidentalitat d'aquesta operació sortida, tot i que l'accident s'ha produït hores abans que es produís el gruix de les sortides. Un home ha mort cap a dos quarts de tres de la matinada quan un cotxe i un tot terreny han col·lidit lateralment al quilòmetre 339,5 de la C-31, a Pals. Ha mort el conductor del tot terreny, la conductora del turisme ha resultat ferida greu i l'acompanyant d'aquesta ha patit ferides lleus. Les altres dues persones implicades en l'accident, una d'elles menor d'edat, han resultat il·leses.

Pel que fa a la mobilitat, s'han complert les previsions del Servei Català de Trànsit. Després d'una tarda de divendres tranquil·la, els problemes s'han concentrat al llarg d'aquest matí, sobretot a l'autopista AP7. Molts conductors han decidit avançar la seva sortida abans de la franja que es preveia més complicada, des de les deu del matí fins a les tres de la tarda, i les primeres retencions han començat sobretot a partir de les set del matí.

Des d'aquesta hora fins ara, la via més conflictiva ha estat l'autopista AP7. En sentit sud, s'han registrat trams de lentitud i aturades al llarg de 14 quilòmetres des de Sant Cugat del Vallès fins al peatge de Martorell. També hi ha hagut 16 quilòmetres de retenció des de Sant Sadurní d'Anoia fins a Vilafranca del Penedès, per volum de trànsit i per una col·lisió entre dos cotxes a Avinyonet del Penedès. També s'han registrat uns 10 quilòmetres de cua entre Vilafranca i Santa Margarida i els Monjos, 3 quilòmetres al Vendrell per un xoc entre dos cotxes, i uns 4 quilòmetres més a prop del peatge de Tarragona.

Pel que fa a l'AP7 en sentit nord, hi ha hagut 3 quilòmetres de retenció a Castellet i la Gornal a causa d'un vehicle accidentat, 6 quilòmetres de cua des de Gelida fins a Martorell, densitat amb algun tram de retenció de Sils a Sant Gregori i uns 3 quilòmetres de retenció a la Jonquera.

A banda dels problemes a l'AP7, també hi ha hagut complicacions a les carreteres que permeten arribar a la Costa Daurada, com la N-340, i la Costa Brava, com la C-65, la C-31 i la C-260. D'altra banda, dos accidents també han complicat la circulació a la C-55, a Castellbell i el Vilar, en tots dos sentits, i a la B-20 des de Santa Coloma de Gramenet fins al Nus de la Trinitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.