Societat

Una nova avaria deixa sense llum unes 100.000 persones

Es tracta d'un problema en una línia d'alta tensió entre Tordera i Lloret de Mar. La falta de combustible atura els generadors d'electricitat i provoca talls intermitents en diverses poblacions

Una nova avaria en una línia d'alta tensió entre Tordera i Lloret de Mar (Selva) que abasteix la Costa Brava ha deixat parcialment sense llum a partir de les set de la tarda d'aquest diumenge diverses poblacions del litoral gironí com Lloret de Mar, Tossa de Mar, Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro i Sant Feliu de Guíxols.

Fecsa-Endesa calcula que aquesta nova apagada afecta unes 80.000 persones de les quatre poblacions però assegura que s'anirà recuperant la llum progressivament al llarg d'aquest vespre i nit.

Segons Protecció Civil, la nova apagada afecta 100.000 persones. De fet, en un comunicat, el govern assegura, citant xifres dels alcaldes, que la incidència afecta parcialment als habitants de les poblacions de Platja d’Aro (34.000 persones); Lloret de Mar (30.000 persones); Sant Feliu de Guíxols (22.000 persones); Tossa de Mar (6.500 persones) i Santa Cristina d’Aro (5.100 persones).

Segons ha explicat l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, l'ensurt ha afectat inicialment a totes les cases de la població i progressivament s'ha anat recuperant el subministrament elèctric. "Realment ens hem espantat molt i tothom ha començat a trucar. Però, ràpidament, s'han recuperat les dues línies elèctriques que venen de Blanes i el 40% de les cases ha pogut tornar a tenir llum", ha explicat Crespo.

D'altra banda, alguns generadors d'electricitat que estan instal·lats als municipis de les comarques gironines afectats pel temporal es queden aturats temporalment per falta de combustible. En total, hi ha 319 grups electrògens distribuïts entre els diferents municipis.

Segons ha apuntat Endesa, s'ha contractat un servei dedicat "exclusivament" al repostatge dels 319 generadors repartits pels municipis gironins. La companyia assegura que aquests es van carregant de gasoil ja que es coneix l'autonomia de cadascun, tot i que podria ser, segons han puntualitzat, que algun d'aquests s'hagués quedat temporalment sense carburant. De fet, veïns de municipis com Santa Cristina d'Aro o el mateix alcalde del poble han assegurat que els generadors fallen.

L'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Ricard Herrero, ha explicat que aquest diumenge alguns generadors estan fallant i s'han de substituir per d'altres o bé tenen problemes per falta de combustible. Així, també ho ha reiterat una veïna del municipi del Baix Empordà, que ha assegurat que la llum se n'anava durant algunes hores i llavors tornava perquè alguns generadors fallen perquè o bé no tenen gasoil o bé s'espatllen.

Des de la companyia elèctrica Endesa, asseguren que els generadors es van carregant de gasoil ja que es coneix l'autonomia de cadascun i quan fa falta es desplacen les cisternes a omplir els dipòsits. Però, podria ser, admet la companyia, que algun d'aquests s'hagués quedat temporalment sense carburant.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.