Societat

El govern d'Esperanza Aguirre tramita la declaració dels toros com a festa d'interès cultural

El conseller de Cultura de la comunitat de Madrid vincula la iniciativa amb el debat obert al Parlament de Catalunya

El govern de la Comunitat de Madrid ha acordat aquest dijous iniciar el tràmit per declarar bé d'interès cultural les corrides de toros, emparant-se en la llei del patrimoni històrico-artístic, que preveu la possibilitat d'incloure aquesta qualificació a fets de rellevància i significació especial. L'executiu d'Esperanza Aguirre no ha amagat que aquesta mesura "té molta relació" amb el debat obert en el Parlament de Catalunya sobre el tema.

El vicepresident de la comunitat i conseller de Cultura, Ignacio González, ha justificat la decisió amb l'argument que "des de fa temps" hi ha a la societat espanyola el debat sobre "la defensa de la festa nacional més important d'Espanya, la festa dels toros" . González ha remarcat que l'activació de la declaració dels toros com a bé d'interès cultural s'ha fet arran del "suggeriment d'alguns col·lectius que tenen a veure amb el món dels toros" i altres iniciatives a nivell taurí i polític a favor de la festa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.