Societat

Un Nobel recepta papaia fermentada contra la grip nova

Luc Montagnier vol una vacunació massiva per evitar que el virus muti

Luc Montagnier, premi Nobel de Medicina l’any 2008 pel descobriment del virus de la sida, va defensar ahir la vacunació massiva contra la grip A(H1N1) com a millor procediment per evitar que el nou virus s’estengui i pugui mutar cap a versions més perilloses que l’actual. En una entrevista concedida al diari italià Il Giornale, el prestigiós científic francès explica que, de forma paral·lela a la vacuna –i mentre aquesta no arriba a la població–, una de les millors maneres d’autoprotegir-se és reforçar el sistema immunitari amb productes d’origen natural com el preparat de papaia fermentada (FPP és la sigla en anglès del producte registrat) o l’extracte d’ume (Prunus mume, una fruita d’origen japonès).

Luc Montagnier ja havia defensat l’ús preventiu de l’FPP contra la grip nova en una conferència pronunciada l’última setmana d’agost a la Universitat Foro Itàlic de Roma. “Crec que en aquests moments, cap mitjà de lluita ha de ser passat per alt, junt amb els medicaments específics o vacunes, un producte com la papaia fermentada pot tenir un paper important com a prevenció o en les primeres fases de la infecció”, va explicar ahir Montagnier.

El descobridor del virus de la sida considera que l’arribada del fred a l’hemisferi nord provocarà una important extensió de la pandèmia de grip A i que les mesures adoptades fins ara per combatre la malaltia no són suficients.

Montagnier considera que la vacunació massiva podria aturar l’extensió del virus i, per tant, reduiria el risc que aparegui alguna varietat més perillosa que l’actual. En aquest sentit, el Nobel de medicina considera un greu error que la vacuna no arribi als joves, perquè estan totalment desprotegits i perquè el nou virus pot provocar-los una reacció anormal del sistema immunitari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.