Societat

Nou municipis presenten candidatura per acollir el magatzem de residus nuclears

Diverses localitats cordoveses pròximes a El Cabril (Còrdova) han demanat més informació abans que expirés el termini per fer la proposta, aquest divendres a mitjanit

A més d'Ascó, vuit localitats de les dues Castelles, Extremadura i el País Valencià havien presentat la seva candidatura fins aquest divendres a mitja tarda per acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears. El termini de presentació de propostes expirava a la mitjanit enmig d'una tempesta política sobre el mètode per elegir la ubicació.

Les corporacions municipals de Melgar de Arriba i Santervás de Campos (Valladolid), Torrubia de Soria (Sòria), Villar del Pozo (Ciudad Real) i Albalá (Càceres) han aprovat aquest mateix divendres concórrer a la convocatòria del ministeri d'Indústria, com van fer dies passats els ajuntaments de Yebra (Guadalajara), Ascó (Ribera d'Ebre), Villar de Cañas (Conca) i Zarra (València).

Un cop acabat el termini per presentar les candidatures, el ministeri d'Indústria en farà una avaluació tècnica perquè el govern espanyol prengui la decisió definitiva tenint en compte les millors condicions per ubicar l'MTC, raons de seguretat i el "nivell de consens", segons la vicepresidenta primera, María Teresa Fernández de la Vega.

Enmig del debat sobre la ubicació de l'MTC, els municipis cordovesos d'influència directa del magatzem centralitzat de residus de baixa i mitjana activitat d'El Cabril (Còrdova), l'únic d'Espanya d'aquestes característiques, han demanat més informació, diners i que s'inverteixi amb criteris de rendibilitat i no d'oportunisme polític.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.