Societat

Mont-real acull una conferència internacional sobre la reconstrucció d'Haití

A Port-au-Prince segueixen les tasques per repartir l'ajuda humanitària i rescatar possibles supervivents. Aquest diumenge els equips de rescat han tret de sota la runa un noi de 25 anys

La conferència internacional sobre Haití d'aquest dilluns a Mont-real, on ja han començat a arribar representants d'una vintena de països i organitzacions, ha d'acordar un pla coordinat de reconstrucció a llarg termini del país, segons ha anunciat el govern canadenc.

"El que necessitem a partir d'ara és un ple col·lectiu que respongui a les aspiracions dels haitians i estigui basat en la sòlida valoració de necessitats i prioritats. Volem fer-ho bé", ha dit el ministre d'Exteriors del Canadà, Lawrence Cannon.

El ministre, president de la conferència, va dir aquest diumenge en roda de premsa que la reunió "establirà una visió clara i conjunta en la comunitat internacional" per a la recuperació i reconstrucció a llarg termini d'Haití.

"Aquesta conferència serà un pas inicial però molt important en el llarg camí de la recuperació", ha afegit el ministre canadenc.

La reunió també analitzarà la necessitat d'una més gran coordinació entre els països que proporcionen l'ajuda humanitària a Haití després dels problemes sorgits en els primers dies després del sisme.

Diversos països han expressat les seves crítiques sobre la forma en què els Estats Units, que controlen l'aeroport de Port-au-Prince des de poc després del terratrèmol, han gestionat l'arribada de l'ajuda humanitària.

Paral·lelament a la reconstrucció i la cimera internacional, a Port-au-Prince segueixen les tasques de rescat de possibles supervivents. De moment, des del dia del terratrèmol, el 12 de gener, s'han rescatat amb vida de sota la runa 133 persones. L'última ha estat Wismond Exantus, de 25 anys, que portava 10 dies sota el que queda de l'hotel on treballava. Wismond, que ha sortit somrient d'entre la runa, ha sobreviscut gràcies a la coca-cola i les galetes que tenia prop seu i que  ha pogut consumir al llarg d'aquests dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.