Societat

Campanya als autobusos de Barcelona a favor del català

Els vehicles portaran imatges sobre la "desigualtat legislativa" entre el català i el castellà

Els autobusos de les línies 17, 22, 24 i 33 de Barcelona lluiran a partir de dilluns imatges de la campanya de la Plataforma per la Llengua El català suma, que mostraran la "inexplicable desigualtat legislativa" del català respecte al castellà a Catalunya.

L'objectiu d'aquesta campanya, que va començar al juliol, és donar a conèixer la situació del català en diferents àmbits de la societat i recordar que l'ús d'aquesta llengua en qualsevol àmbit sempre suma i afavoreix la cohesió. També vol mostrar que el català encara està molt lluny del reconeixement que tenen altres llengües amb pes demogràfic i comercial semblant a la Unió Europea (UE).

La primera fase d'aquesta campanya va començar al juliol i la segona, que reclama més presència del català en el sector empresarial i socioeconòmic, es va presentar amb motiu de la Diada de l'11 de setembre i durarà fins a final de mes.

La Plataforma per la Llengua ha assenyalat avui en un comunicat que el 99% de les lleis que obliguen a utilitzar una llengua determinada en la informació de productes distribuïts a Catalunya obliguen només el castellà. Per a l'organització, aquest marc legal "discrimina" els consumidors catalans. Ha afegit que no hi ha una altra llengua a la UE no obligatòria a l'etiquetatge tan present com el català.

La campanya vol demostrar amb xifres i missatges la vigència del català i el seu pes a l'àmbit internacional i en els sectors econòmics i culturals, així com la "discriminació" que encara té en alguns sectors. Les accions d'aquesta activitat se succeiran fins a finals d'any, coincidint amb el XV aniversari de l'entitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada es reobrirà demà

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt
successos

Mor un excursionista mentre feia la via d’Estasen al Pedraforca

Saldes