Societat

Una forta rèplica torna a sacsejar Sumatra

El govern indonesi ha fet una previsió pessimista dels efectes que hauran tingut els terratrèmols que des d'aquest dimecres han fet tremolar l'illa. La ministra de Sanitat ha pronosticat que hi haurà milers de morts

Un nou terratrèmol de 6,8 graus en l'escala de Richter ha tornat a sacsejar l'illa de Sumatra, a Indonèsia, poques hores després que un fort sisme, de 7,7 graus causés la destrucció a l'illa. La xifra oficial de víctimes s'acosta a les 500, però les autoritats alerten que hi podria haver milers de morts.

"Crec que les víctimes mortals seran milers, si es té en compta la magnitud dels danys", ha afirmat la ministra de Sanitat indonèsia, Siti Fadillah Supari.

El sisme va provocar l'enfonsament de centenars d'edificis que van sepultar desenes de persones. Es dóna el cas que a la capital, Padang, s'ubica una de les falles més actives del món.

Després del terratrèmol, que es va poder sentir a Singapur i Malàisia, el Centre d'Alerta de Tsunamis del Pacífic va calmar la població descartant la possibilitat d'un tsunami.

Els Estats Units i Europa ja han compromès l'enviament d'ajuda humanitària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.