Societat

Elena Espinosa mostra el seu malestar pel pla català d'ajudes a la compra de cotxes

La ministra de Medi Ambient critica que supera el límit d'emissions de CO2 fixat pel govern espanyol

La ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, ha anunciat aquest dimecres que traslladarà al president de la Generalitat, José Montilla, el seu malestar pel pla català d'ajudes a la compra de vehicles.

La Generalitat va aprovar aquest dimarts un pla per activar la venda de cotxes, que té un pressupost de 31,5 milions i complementa l'estatal en ampliar el finançament a vehicles de fins a 49.000 euros i a emissions de més de 149 grams de CO2 per quilòmetre, superant així el límit estatal.

La ministra, que ha participat aquest matí en la inauguració del saló Carbó Expo, que se celebra al recinte de Fira de Barcelona a l'Hospitalet de Llobregat, ha manifestat que tractarà de reunir-se aquesta setmana amb el president de la Generalitat i ha recordat que el pla català supera el límit d'emissions de CO2 del pla del govern espanyol.

Espinosa ha assegurat que "com a ministra no comparteixo aquesta mesura, no ens agrada. Es pot fer compatible l'incentiu a l'activitat industrial amb vehicles menys emissors" i ha apuntat que tractarà de "fer veure" aquesta necessitat al president català.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.