Societat

Militants d’ERC de Vic es desmarquen del consistori

Alguns afiliats es posicionen en contra de deixar fora del padró els sensepapers

Si als regidors del PSC a Vic els va arribar dilluns una instrucció de l’executiva del partit perquè es facin enrere i deixin de donar suport a la intenció de l’ajuntament d’impedir que els sensepapers s’empadronin al municipi, els d’ERC van rebre ahir una declaració de militants de la secció local del partit que els reclama que “es replantegin el suport a les mesures que improvisa l’alcalde de Vic” i siguin coherents “amb els principis republicans i democràtics”.

Lluny d’anar cap a algun intent de calmar les aigües, la posició de l’equip de govern de la capital d’Osona (CiU, PSC i ERC) de passar la pilota al ministeri de l’Interior perquè li contesti per escrit si té l’obligació d’inscriure al padró una persona de fora de la Unió Europea que només presenta el passaport va continuar ahir generant reaccions, com ara la d’una vintena de vigatans militants d’ERC que lamenten que “el grup municipal d’Esquerra hagi assentit a cada una de les confuses declaracions de l’alcalde, per contradictòries que fossin”. Els firmants de la declaració s’afegeixen a la trentena d’entitats que han rebutjat els canvis de criteris d’empadronament.
El que continua tenint tot el suport del seu partit és l’alcalde, Josep Maria Vila d’Abadal. El president de CiU, Artur Mas, va insistir ahir en l’argument que Vic ha estat un model en polítiques d’integració i va rebutjar que “amb algun punt d’hipocresia, alguns vulguin convertir-lo en antimodel”.

Mas es va referir a l’informe del bufet de Miquel Roca Junyent, exdirigent de CiU, que considera que el criteri que vol aplicar Vila d’Abadal no pot ser qualificat com a incorrecte i va reclamar que el govern espanyol es posicioni aviat. “La llei d’estrangeria diu que s’han d’expulsar els sensepapers, però s’obliga els ajuntaments a empadronar-los. Cal que s’aclareixin”. “La immigració és un tema que és al carrer i CiU en parlarà clar”, va avisar, de cara a la campanya electoral.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart