Societat

El Papa diu que l'avortament i el matrimoni homosexual són "oposats al bé comú"

Benet XVI ha fet aquestes manifestacions en el discurs que ha dirigit a les associacions catòliques dedicades a la pastoral social a Fàtima

El Papa ha dit avui que l'avortament i els matrimonis entre persones del mateix sexe són oposats al "bé comú". Benet XVI ha fet aquestes manifestacions en el discurs que ha dirigit a les associacions catòliques dedicades a la pastoral social, amb les quals s'ha reunit avui a l'església de la Santíssima Trinitat, de Fàtima, després de la missa que ha celebrat, a la qual hi han assistit més de mig milió de persones.

"Les iniciatives que tenen l'objectiu de tutelar els valors essencials i primaris de la vida, des de la seva concepció, i de la família, basada en el matrimoni indissoluble entre un home i una dona, ajuden a respondre a alguns dels més insidiosos i perillosos desafiaments que avui s'oposen al bé comú", ha dit el Papa, que ha afegit que aquestes iniciatives constitueixen "elements essencials per a la construcció de la civilització de l'amor".

Benet XVI ha expressat la seva "més profunda estima" a totes aquelles iniciatives pastorals i socials "que intenten lluitar contra els mecanismes socioeconòmics i culturals que porten a l'avortament, i que defensen la vida i la reconciliació i curació de les persones ferides pel drama de l'avortament".

Referint-se a les associacions catòliques d'ajuda, el Papa ha dit que "és necessari que es vegi clara la seva orientació, que assumeixin una identitat ben evident". També ha exigit que se'ls concedeixi "autonomia i independència de la política i de les ideologies", encara que col·laborin amb els Estats per arribar als seus objectius. Després d'aquesta trobada, el Papa preveu reunir-se amb mig centenar de bisbes de la Conferència Episcopal Portuguesa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Un treballador mor en un accident amb un carretó elevador

Mollet del Vallès
medi ambient

Els EUA emeten una alerta d’huracà per a Puerto Rico i les Illes Verges

barcelona
societat

Limitació horària als establiments d’alimentació per reduir l’incivisme

Vilafranca del Penedès
GIRONA

Diversos arbres caiguts a la ciutat a causa del mal temps

GIRONA
societat

L’alcalde de Mataró demana a Illa ajuda per transformar la ciutat

Mataró
LLORET DE MAR

El tram del passeig de Fenals malmès per la garbinada, a punt per reobrir

LLORET DE MAR
Meteorologia

Una tempesta acompanyada de pedra escombra diversos municipis del Segrià

Lleida

Més de 2.300 places per fer exercici físic durant el proper curs

girona
societat

15a edició del Water Park Day a Illa Fantasia

Vilassar de Dalt