Societat

Colom reconeix que va signar un rebut de Millet de 72.000 euros però "res més"

Insinua que el PSC ha filtrat la seva vinculació amb l'expresident de la Fundació Orfeó Català i veu en la notícia la voluntat de "lapidar-lo"

El secretari general d'Immigració de CDC, Àngel Colom, ha assegurat que té la consciència ben tranquil·la i ha reconegut haver firmat un rebut  de "12,5 milions de  pessetes [75.000 euros]" que li va donar l'expresident de la Fundació Orfeó Català, Fèlix Millet, però "res més".

Colom ha sortit a Els matins de TV3 per defensar-se de la notícia, publicada per El Periódico, que ha denunciat que Millet havia desviat fons del Palau per pagar els deutes del Partit per la Independència (PI) després de la dissolució del partit, l'any 2000.

El rebut de 72.000 euros és a nom de l'Espai Catalunya, una fundació que tenia projectada Àngel Colom després d'abandonar el Partit per la Independència però que no va funcionar mai. Això va passar a finals d'estiu del 2000, quan Colom ja militava a Convergència. Amb tot, en els llibres de comptabilitat del Palau hi consten dos pagaments per un total de 150.000 euros. Colom ha assegurat que ell no sap on han anat a parar els 72.000 euros que falten.

Colom ha dit que va trucar a diverses portes i molta gent li va suggerir que parlés amb Millet. De fet, el dirigent nacionalista creia que els diners sortien de la butxaca personal de Fèlix Millet, i no pas del Palau.

Colom s'ha preguntat "a qui li ha interessat filtrar això ara" i ha insinuat que als partits espanyolistes catalans, sobretot el PSC, "els molesta que una altra vegada el catalanisme torni a tirar endavant". Pel dirigent de CDC, el PSC està "criminalitzant" tot el que és catalanisme i considera que els "empipa" la seva tasca dins de Convergència, que és integrar els nouvinguts en el catalanisme. "No tinc res a amagar. A algú li deu molestar que gent vinguda de tot el món s'integri en el catalanisme", ha assegurat.

"Aquells que pensen que em poden matar políticament, que es posin a la cua perquè no ho aconseguiran", ha sentenciat Colom, recordant que "ja ho van intentar" fa temps sense sort. "Si em poguessin lapidar, ho farien", ha insistit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona