Societat

L'alcalde de la Jonquera lamenta el tall de la AP-7 i la N-II per la manca d'efectius a la Catalunya Nord

Les dues vies s'han reobert cap a les nou del matí i han estat impracticables al trànsit de vehicles durant unes vuit hores i a la circulació de camions durant més de quinze hores

L'alcalde de la Jonquera, Jordi Cabezas, ha lamentat aquest divendres que la manca d'efectius a la Catalunya del Nord, des de Perpinyà fins al Voló i el Pertús, hagi mantingut tantes hores tallades per la neu tant l'autopista AP-7 com la N-II. Les dues vies s'han reobert cap a les nou del matí i han estat impracticables al trànsit de vehicles durant unes vuit hores i a la circulació de camions durant més de quinze hores. "Ha anat tot bé, menys els francesos que, com sempre, no han actuat amb la diligència que era d'esperar. La carretera N-II i l'autopista estaven ben netes per la part catalana i fins a la frontera, però d'allà cap amunt estava tot ple de neu", ha comentat amb resignació Cabezas.

"És cert que tenien una mica més de neu però també hi havia moltes menys màquines llevaneus i menys ganes de netejar l'autopista i la N-II", ha criticat l'alcalde de la Jonquera, que ha assegurat que la nevada no havia estat tan excepcional com per mantenir barrada la frontera durant tant de temps. "La situació no era tan crítica. Fins a 25 i 30 centímetres de neu, que no era el cas, amb sal i màquines ben equipades es pot solucionar", ha assenyalat Cabezas, que ha felicitat la bona coordinació a Catalunya entre Protecció Civil, Mossos d'Esquadra i Creu Roja. "Hem pogut atendre totes les persones i camioners que ho han necessitat", ha puntualitzat l'alcalde.

"Molta gent ha pogut pernoctar als hotels de la població i els que no volien dormir a dintre les cabines dels camions els hem atès al poliesportiu. Hi han dormit una setantena de camioners que han gaudit d'un servei de mantes, entrepans i begudes calentes", ha enumerat Cabezas, que calcula que aquesta nit s'han aplegat fins a 3.500 camions a la Jonquera. "Els aparcaments estaven pràcticament plens i a la matinada ja es varen fer aturar camions al polígon de Vilamalla per no col·lapsar l'entrada de la Jonquera", ha assegurat l'alcalde altempordanès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.