Societat

L’alcalde de CiU s’enroca i manté la candidatura

Vidal reclama unitat als veïns i exigeix respecte al consistori

L’amenaça de CDC de suspensió de militància no sembla haver tingut efecte sobre l’alcalde d’Ascó, Rafel Vidal, que de moment rebutja la pressió i manté l’aspiració d’atreure al municipi el magatzem de residus nuclears. En una aparició a la televisió local dissabte a la nit, Vidal va argumentar que la candidatura que votarà demà el plenari “reflecteix el sentir general del poble”, i va demanar que “des de fora respectin la nostra decisió”.

L’aparició televisiva va ser hores després que el número dos de CDC, Felip Puig, amenacés públicament Vidal de suspendre’l de militància, i just la nit abans de la manifestació contra el cementiri que ahir va recórrer els carrers del poble. En resposta a la crida a l’ordre del partit, fonts pròximes al grup municipal de CiU van assegurar que Vidal “és primer alcalde que militant, i defensarà els interessos del poble per damunt de tot”.
Vidal, que és treballador de la central nuclear d’Ascó –dos regidors més també ho són– no té cap aspiració política, i els que el coneixen asseguren que està disposat a renunciar a la militància si així l'hi exigeix CDC, contrària a instal·lar cap magatzem nuclear a Catalunya.

“Una oportunitat”
Rafel Vidal, que va comparèixer a la televisió amb el tinent d’alcalde Josep Martínez (PSC), circumscriu les crítiques a la candidatura a “gent de fora del poble”, i està convençut que un 80% dels veïns hi estan a favor. Davant la càmera, Vidal va afirmar que el dipòsit és una “oportunitat” que el poble no pot deixar passar en plena crisi. Per l’alcalde, aquesta instal·lació ajudarà a diversificar l’economia de la Ribera.

Per això, i davant les pressions en contra, l’alcalde va demanar valentia i “unitat” als veïns. “Ara són dies per fer pinya. Tots junts superarem qualsevol esforç que sigui necessari”, va assegurar.

En les hores prèvies a la manifestació, a la qual van assistir militants històrics contra l’energia atòmica, l’alcalde va fer una encesa defensa de la indústria nuclear i de la seva capacitat per generar llocs de treball. Respecte de la convocatòria, Vidal va reclamar als veïns favorables a la instal·lació una demostració de “tolerància”. “Esperem que des de fora també respectin la nostra decisió”, va reclamar.

Sergi Saladie, portaveu de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), va exigir ahir a l’alcalde que recapaciti, perquè està aïllat. “No té un ampli consens territorial, com s’havia exigit, i ja s’han conculcat tots els drets bàsics de participació ciutadana”, va opinar Saladie, que va subratllar que Vidal està prenent la decisió “d’esquena” als veïns i al seu propi partit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pere Sala
Ambientòleg, director de l’Observatori del Paisatge de Catalunya

“Ordenar i gestionar bé el paisatge també és rendible”

Olot

La sal més salada: Cardona comercialitza per fi una sal comestible, de gran qualitat i puresa

Cardona
Marc Sabater Armengou
Independents de Vilanova - Som Poble - Alternativa Municipalista

“La nostra acció passa per la crítica constructiva al govern”

Peralada
SOCIETAT

Terrassa impulsa la marca de ciutat per projectar-se a l’exterior

Terrassa
SOCIETAT

Projecte europeu de memòria històrica amb joves de Granollers

Granollers
SOCIETAT

Nova campanya del Carnet Jove de la Cerdanya

Puigcerdà
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona