Societat

La imatge més degradada de Barcelona, en cançons i vídeos d'arreu d'Europa

Amb una cançó del 2001, l'alemany Mickie Krause ha popularitzat una lletra que parla de la prostitució a la Ciutat Comtal

El nom de Barcelona s'estén pel món i últimament ho fa de la pitjor manera. La imatge de la Ciutat Comtal com a plató per a la prostitució, sobretot després de les fotografies publicades pel diari El País a finals de setembre, es fa pal·lesa en articles periodístics, lletres de cançons i vídeos que corren per la xarxa. Se sap que la capital catalana protagonitza des de fa 8 anys una cançó que sona a les discoteques alemanyes a altes hores de la matinada.

Fa un mes la versió digital del diari britànic The Times publicava amb pocs dies de diferència tres articles dedicats a la degradació de la Rambla de Barcelona, com a testimonis del que està passant en els fòrums internacionals de viatges.

A principis d'aquest mes d'octubre la versió anglesa d'una web de vídeos pornogràfics (www.xvideos.com) destacava com a novetat setmanal un curt que venia la capital catalana al món com a destinació sexual. Public Upskirt and Anal in Barcelona (Sense calces i sexe anal en públic a Barcelona) es podia descarregar de franc i un dels protagonistes era Nacho Vidal.

Ara, i gràcies a un oient d'El món a RAC 1, se sap que Barcelona també protagonitza des de fa anys una cançó en alemany que inunda les discoteques més cutres del país. Segons un altre oient del programa, la cançó l'acostumen a posar a altes hores de la matinada en locals nocturns quan es vol fer referència a Mallorca, illa molt concorreguda pels alemanys.

La descoberta l'ha fet Salvador Campoy, un català que viu a Colònia, que afirma que Ole' wir Fahrn in Puff Nach Barcelona és una cançó del 2001 i des d'aleshores és molt popular a Alemanya.

La lletra diu així: Anem al puticlub de Barcelona, Ole Ole Ole Ole'/ Lesbianes, lesbianes i una mica de maricons,/ Lesbianes, Lesbianes i una mica de maricons/ Follem aquí, follem allà / Follem aquí, follem allà a més de mil femelles despullades i totes al lavabo dels homes. / Jo sóc el Mickie Krause i vaig cap al sud / sé el que els agrada a les dones espanyoles/ el puticlub de Barcelona ens posa en forma / que vols una altra vegada? /Encara no en tens prou?/ Doncs som-hi!/ Ole Ole Ole Ole Ole.

Per la seva banda, Clarisse Lavanant també s'ha apuntat a citar Barcelona en una de les seves cançons. Lavanant és francès i autor d'una cançó, Barcelone, Barcelona, que parla d'una noia que va per la Rambla i beu sangria. La lletra esmenta la plaça Reial, la Sagrada Família i la Rambla com a centres de la seva disbauxa. “Cuanta maravilla / Hoy en día / Viva la movida” és la tornada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.