Societat

Cap d'Any sense incidents

Les celebracions arreu de Catalunya no han registrat incidents destacats. Per tercer any consecutiu, no hi ha hagut accidents de trànsit mortals a la xarxa viària catalana durant la nit de Cap d'Any

Ha estat una nit de celebracions per l'entrada del nou any. Un dels llocs on tradicionalment es congrega més gent és a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Tal com s'ha fet en els darrers anys,  s'hi han establert mesures de seguretat per evitar el llançament d'ampolles i gots de vidre i, segons la Guàrdia Urbana, no hi ha hagut cap incident destacable.

El dispositiu especial de l'Ajuntament de Barcelona per Cap d'Any ha restringit l'accés a la plaça Catalunya i la torre Agbar. Els efectius de la Guàrdia Urbana s'han doblat respecte als d'un dia habitual, i s'han dedicat a fer controls d'alcoholèmia i a combatre la venda il·legal de begudes alcohòliques al carrer.

El Cap d'Any passat unes 55.000 persones van celebrar el canvi d'any al centre de la capital catalana. Enguany, fregaven les 53.000 persones, que han causat menys incidents, menys accidents de trànsit i menys volum de residus que en edicions anteriors.

La regidora de seguretat, Assumpta Escarp, ha explicat que l'afluència de públic ha estat menor aquest any  i ho ha atribuït a la situació a la crisi, als canvis d'hàbit i al fort vent, que "no feia apetible estar al carrer".

Durant la nit s'han registrat a la capital catalana incidents aïllats i tres accidents de trànsit en els quals quatre persones han quedat ferides, fet que suposa una reducció de la sinistralitat d'al voltant d'un 50% respecte a l'any passat, quan s'han produït sis accidents amb un balanç final de nou ferits.

El metro, el Trambaix i el Trambesòs han funcionat durant tota la nit de manera ininterrompuda.

Ampolles i llaunes
Segons ha informat la Guàrdia Urbana de Barcelona en el decurs de la nit han decomissat 34 ampolles de vidre i 355 llaunes de cervesa.

El Servei 061 va rebre 300 trucades, va realitzar quatre assistències per intoxicació etílica, el que significa sis menys que l'any anterior quan el servei va dur a terme una desena d'assistències i més de 2.000 trucades.

I el servei de neteja municipal ha recollit 2.300 quilograms de vidre i 70 de material de rebuig i es van repartir 12.000 gots de plàstic.

El servei continuat de metro a Barcelona ha registrat una afluència de 170.000 persones en sis hores, de 10 de la nit del 31 a les 4 de la matinada de l'1. Es tracta d'una afluència similar a la de l'any anterior, segons TMB.

Val a dir, però, que les festes s'han repetit arreu de Catalunya, amb moltes celebracions a peu de carrer i altres convocatòries privades per a tots els gustos.

Amb tot, per tercer any consecutiu, la nit de cap d'any s'ha tancat sense cap víctima mortal a les carreteres catalanes.

Els Mossos d'Esquadra han desplegat un ampli dispositiu de controls d'alcoholèmia amb motiu de la revetlla amb 70 punts de control que s'han retirat a les 10 del matí d'aquest divendres.

No obstant, durant el dia es mantindran controls aleatoris d'alcoholèmia i controls de velocitat en determinats punts de les carreteres catalanes, especialment en zones on hi ha presència de locals d'oci que estan oberts fins passada la matinada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera