Societat

La Llei d'acollida acreditarà el coneixement del català dels immigrants

El govern català aprova el projecte de llei d'Acollida d'Immigrants a Catalunnya

Els immigrants que assisteixin al servei d'acollida que preveu la nova Llei obtindran un certificat que acreditarà els coneixements adquirits. La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha explicat que aquesta acreditació donarà més possibilitats als immigrants a l'hora d'aconseguir un lloc de treball. De la mateixa manera, l'acreditació també servirà per justificar el nivell d'arrelament social, que és un dels passos previs a l'obtenció del permís de residència. El servei d'acollida consisteix en una entrevista personalitzada, a més de cursos de formació sobre llengua catalana, mercat de treball, societat catalana i informació jurídica.

Tot plegat, és el contingut del projecte de Llei d'acollida per fomentar l'autonomia de les persones immigrades, que ha aprovat aquest dimarts el govern. La consellera Capdevila espera que la llei entri en vigor l'any 2010, però de la mateixa manera ha avisat que es desplegarà de forma progressiva fins l'any 2015. El pressupost que s'hi destinarà en el primer any serà de 207.000 euros.

Aquesta llei preveu un servei d'acollida que consistirà, en primera instància, en una entrevista personalitzada amb l'immigrant. Capdevila ha explicat que aquest servei es farà des dels ajuntaments i que la persona que farà l'entrevista serà de la mateixa nacionalitat que l'usuari. L'entrevistador haurà de valorar i orientar el nouvingut en els seus primers passos en la societat catalana.

El servei d'acollida és un servei gratuït, i hi podran accedir aquells immigrants que estiguin empadronats a Catalunya o que puguin certificar 90 dies al país. Posteriorment, l'usuari assistirà a cursos de llengua catalana, de mercat de treball o de marc jurídic. Concretament, es preveu que es desenvolupin fins a 11.000 nous cursos de català amb l'aprovació d'aquesta nova Llei.

Acreditació i certificat
Un cop els usuaris hagin complert els cursos, se'ls farà entrega d'un certificat expedit pels ajuntaments que acreditarà els coneixements adquirits per part dels immigrants. Segons Capdevila, aquest certificat "objectivarà" el nivell d'arrelament social i suposarà més facilitats alhora de buscar feina. La consellera, en aquest sentit, espera que aquest servei i el posterior certificat tinguin validesa per a la regularització de l'immigrant per part de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

Reclamen un pla urgent per acabar amb els gasos contaminants als avencs del Garraf

Sitges
salut

La vacunació infantil s’estanca per sota dels nivells prepandèmia

Barcelona
SOCIETAT

El 70% de la llars amb infants malbarata aliments habitualment

Barcelona
societat

Intensifiquen els controls per evitar que la gent deixi la brossa fora dels contenidors

girona
societat

Inicien l’enderrocament del convent de les carmelites descalces

girona
Societat

Mor Teresa San Román, excatedràtica d’antropologia social i cultural de la UAB

societat

Creen les figures dels futbolistes Lamine Yamal i de l’anglès Jude Bellingham

torroella de montgrí
societat

L’Ajuntament millora la zona infantil de Grup Sant Daniel

girona

Amnistien dos condemnats a 8 mesos de presó pels aldarulls postsentència

girona