Societat

Dos dies de vaga de Renfe perquè els seus treballadors s'oposen al traspàs de Rodalies a la Generalitat

En la major part d'hores del dia només hi haurà la meitat de trens. En les hores punta, Renfe vol garantir fins el 75 per cent del servei

Renfe garantirà aquest dimarts el 75 per cent del seu servei habitual en hora punta davant la jornada de vaga convocada per tots els sindicats i un 50 per cent del servei en els horaris amb menys passatgers. La causa és el traspàs del servei de Rodalies per part del govern espanyol a mans de la Generalitat.

El punt conflictiu del traspàs que provoca la vaga és el que obliga a traspassar els actius i els treballadors a la Generalitat al 2012 com a data màxima. Segons els representants dels treballadors, "això afectaria la viabilitat de l'empresa, els llocs de treball i el model ferroviari".

Els sindicats han expressat que no estan "en contra que les autonomies planifiquin i gestionin el servei". Tot i això, no volen que "es creïn noves empreses" i creuen que aquestes assumpcions de competències "han de garantir la integritat de Renfe i Adif i els drets laborals i socials dels seus treballadors". La seva condició en la negociació és que "Renfe segueixi sent la prestadora del servei a Catalunya".

Durant aquest dilluns, la companyia ferroviària espanyola intentarà seguir les negociacions per evitar la parada. Les dues jornades consecutives de vaga de 24 hores de durada afectaran tots els serveis de la companyia i tot el territori de l'Estat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.