Societat

Dos casos de grip A al centre d'internament d'estrangers de la Zona Franca

Tant Salut com la policia asseguren que es tracta de dos casos aïllat i que no s'ha arribat a produir un brot

El departament de Salut de la Generalitat ha informat aquest dissabte que s'han detectat dos casos de grip nova al centre d'internament d'immigrants de la Zona Franca de Barcelona.

Un portaveu del departament de Salut ha explicat que es tracta d'episodis aïllats i que no es tracta de cap brot epidèmic, que es declara quan es detecten almenys tres casos simultanis.

La Prefectura Superior de Policia de Catalunya ha informat que els dos casos, tots dos d'homes joves procedents del nord d'Àfrica que estaven a l'espera de ser repatriats al seu país, es van detectar fa uns deu dies.

En advertir-se els símptomes que presentaven, els dos immigrants van ser traslladats a l'Hospital del Mar de Barcelona, on van estar ingressats uns 7 dies, abans de ser donats d'alta.

Un portaveu de la Policia Nacional ha assegurat que després de detectar-se els dos casos, i fins que les anàlisis mèdiques van confirmar que es tractava de grip A, no es van admetre més immigrants al centre d'internament de Zona Franca, on en l'actualitat hi ha 117 persones. La mateixa font ha assegurat que no s'han produït nous casos en aquest centre.

Ahir, en una casa de colònies
Ahir, la conselleria va confirmar l'aparició d'un brot de la grip A en una casa de colònies de la població de Dosrius (Maresme). En aquest cas, un dels nens va donar positiu en la prova diagnòstica de la grip A, de manera que es considera que 16 nens més que presentaven els mateix símptomes, tots lleus, també han contret el virus.

La grip A ha presentat aquesta setmana un lleuger increment respecte a setmanes anteriors i, malgrat que continua mantenint-se per sota del nivell epidèmic, amb casos esporàdics i algun brot local, la seva taxa d'incidència ja és de 70 casos per cada 100.000 persones, segons Salut.

La majoria dels nous casos registrats han presentat un quadre gripal lleu, amb una recuperació en pocs dies, encara que tres persones més es troben en estat greu, ingressades a l'UCI d'hospitals catalans.

Es tracta d'un home de 31 anys, ingressat a l'Hospital del Mar de Barcelona, un home de 32, a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, i un altre home de 56, a l'Hospital de Sant Pau, a Barcelona. Al marge, a principi de setmana va morir una dona de 35 anys a Girona, després d'haver ingressat amb la grip i altre patologies prèvies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona
RECERCA

Cinc alumnes de la UPC analitzaran els trens europeus

Barcelona