Societat

CiU exigeix que sigui Adif qui assumeixi tot el cost de la Sagrera

La federació nacionalista creu que la Generalitat hauria de rebutjar que gran part del cost es computi a càrrec de l'Estatut i de les plusvàlues que generi el projecte

CiU ha exigit aquest dijous que sigui el ministeri de Foment, a través d'Adif, qui assumeixi el "cent per cent" del cost de la nova estació del TGV de la Sagrera a Barcelona.

Després que s'anunciés que les obres de la primera fase de construcció de la Sagrera es licitaran aquest estiu perquè el projecte, que tindrà un cost de 703 milions d'euros, pugui estar llest com més aviat millor, el diputat de CiU al Parlament Josep Rull ha denunciat que es pretén que Catalunya assumeixi bona part del cost d'aquesta infraestructura.

En concret, el ministre de Foment, José Blanco, ha explicat que Adif destinarà 161 milions, uns altres 255 milions aniran a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat per donar compliment a la disposició addicional tercera de l'Estatut català i la resta -287 milions- s'aconseguirà amb els nous aprofitaments terciaris.

Segons Rull, el govern de la Generalitat no hauria d'acceptar que gran part del cost de les obres es computin a càrrec de l'Estatut i de les "plusvàlues" que generi el projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.