Societat

Millet treia 2 milions en diner negre a l’any

Factures matusseres documenten l’espoli del Palau

La investigació del cas Millet té documentat que l’expresident del Palau de la Música va estar retirant quantitats en efectiu per valor de dos milions anuals. Aquest espectacular ritme d’espoli s’hauria produït, almenys, entre els anys 2003 i 2006, segons ha pogut saber l’AVUI de fonts coneixedores de la investigació.

Només la suma d’aquests diners, 8 milions d’euros, ja deixen en fora de joc l’estratègia de Fèlix Millet i Jordi Montull en la seva carta de confessió on després d’explicar que han posat a disposició del jutjat 3,3 milions d’euros, en efectiu o amb béns patrimonials, proclamen que “d’aquesta forma el Palau recupera íntegrament qualsevol perjudici que hem pogut ocasionar”.

Les dimensions del cas Millet han sorprès la mateixa investigació. Una mostra d’això és que després del registre efectuat al juliol la fiscalia va entregar el 8 de setembre un segon escrit al jutge instructor notificant-li fets nous en relació a la querella presentada al juny. Una setmana després els advocats de Millet i Montull entregaven la carta autoinculpatòria.

La investigació sobre el diner negre –que Millet tenia per costum emportar-se del Palau amb feixos de bitllets de 500 euros–, és una de les tres branques de la investigació. La segona se centra en les factures girades pel Palau de la Música i que demostren els pagaments irregualars.

180.000 euros més
Hi ha una factura, per exemple, amb què es gratifica amb 180.000 euros Millet per la seva participació en conferències i actes sobre el centenari del Palau, actes que es van celebrar l’any passat. Aquesta i altres moltes factures matusseres es van aconseguir en el registre del passat mes de juliol on es va aconseguir abundant material per provar les acusacions, segons les mateixes fonts consultades. Entre les factures també n’hi ha que corresponen a obres fetes a un pis del carrer Modolell on hi ha domiciliada una empresa que administra la dona de Jordi Montull.

La tercera branca de la investigació rastreja el que el mateix Millet ha definit com a bonus, és a dir el plus que els directius del Palau cobraven de forma irregular. Aquestes gratificacions també haurien beneficiat l’exdirectora general, Rosa Garicano, entre altres.

De l’anàlisi de tota la documentació en sortiran les imputacions definitives en el cas, és a dir, les persones que hauran de respondre davant el magistrat que investiga el cas. Quan els imputats siguin citats a declarar, la fiscalia pot demanar que se’ls apliquin mesures cautelars com la presentació al jutjat cada quinze dies. La presó provisional es considera improvable.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ciència

Mart alberga grans reserves d’aigua, però massa profundes per accedir-hi

barcelona
successos

Mor el conductor d’una moto en un xoc frontal amb un turisme a Sant Celoni

Sant Celoni
canvi climàtic

Gairebé 48.000 morts per calor a Europa el 2023, el segon pitjor any de la dècada

barcelona
Societat

La Festa Major de Badalona tindrà un Punt Lila per a una celebració lliure de violències

Badalona
Societat

Mor l’excèntric empresari austríac, Richard Lugner

Lloret denuncia sis establiments per vendre alcohol a menors

lloret de mar
successos

Mor un motorista a la C-14 a Vilanova de l’Aguda

Vilanova de l’Aguda
medi ambient

Ulldecona prepara un segon pou d’emergència per abastir tant el reg com la ciutadania

Ulldecona
medi ambient

Denunciats quatre furtius

Barcelona