Societat

Espinosa insta a respectar els municipis sobre la decisió d'albergar el magatzem nuclear

Assegura que el govern espanyol ha de respectar els ajuntaments. Dóna garanties de seguretat en la construcció dels dipòsits projectats

La ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, ha recordat aquest dilluns que la decisió de presentar-se candidat a allotjar el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears d'alta activitat és "dels ajuntaments", ja que aquesta és una competència municipal que el govern espanyol ha de respectar, ja sigui presa per "un, dos o els que decideixin un MTC".

Espinosa ha manifestat que, en qualsevol cas, el magatzem nuclear "lògicament" es farà amb les màximes garanties, amb la més gran tecnologia disponible a nivell mundial.

Segons Espinosa, el MTC posaria "fi a allò que des del PSOE hem inclòs en el programa electoral de tendir cap a la desaparició de les centrals nuclears". "Per això, es necessiten també elements complementaris que tendiran al tancament final", ha assegurat en declaracions als mitjans.

Prèviament, durant el seu discurs, Espinosa ha lamentat el baix grau de reciclatge dels residus inorgànics urbans, d'origen domiciliari, especialment els bioresidus, i per això ha recordat que el pla estatal integrat de residus (PINR) remarca la necessitat de canvis en els models actuals de gestió, per augmentar les taxes i objectius de recollida i reciclat de paper, vidre, plàstic, metalls i bioresidus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.