Societat

El Suprem confirma els quatre anys de presó per al gerent d'un bar de Barcelona per soroll

El tribunal ha rebutjat el recurs presentat per la defensa. El gerent del bar Macumba va desobeïr de manera reiterada les ordres expresses de les autoritats municipals

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat la pena de quatre anys de presó per al gerent d'un bar musical de Barcelona, Macumba, per excés de soroll, després que desobeís de manera reiterada les ordres expresses de les autoritats municipals.

Apolinar B.R. va ser condemnat el juliol de l'any passat per l'Audiència de Barcelona a quatre anys de presó i a una multa de 4.386 euros per un delicte contra els recursos naturals i el medi ambient, a més d'inhabilitar-lo per a l'exercici d'activitats relacionades amb el sector durant quatre anys i clausurar el bar durant cinc.

Tot i això, va ser absolt, a falta de proves, de lesions i coaccions a les veïnes de la primera planta de l'immoble on estava ubicat el local, al número 381 del carrer Aragó.

El TS ha desestimat ara el recurs de la defensa, perquè considera que hi ha proves suficients que el soroll excessiu del bar va provocar insomni i fatiga, entre d'altres trastorns, a tres veïnes de l'immoble i que el gerent es va saltar una prohibició de clausura fins que no adeqüés el nivell de decibels al màxim permès.

En el judici, Apolinar B.R., d'origen dominicà, va explicar que no va rebre cap queixa de les veïnes, que va insonoritzar el seu local a petició de l'Ajuntament i que les proves sonomètriques posteriors van donar resultats per sota dels límits legals.

Segons les veïnes, el bar estava obert fins a més enllà de les 03.00 hores, i els caps de setmana fins a les 07.00 hores amb la música a tot volum i crits dels clients i actuacions musicals amb micròfon.

Tot i les reiterades queixes al propietari, aquest no els feia cas, de manera que les veïnes van decidir denunciar-lo a la Guàrdia Urbana i a l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.