Societat

L'alcalde de Torrejón de Ardoz anuncia la retirada de les normes d'empadronament arran de la polèmica de Vic

L'alcalde ha rebut un altre informe de l'Advocacia de l'Estat en què s'indica la il·legalitat dels requisits vigents des de l'octubre del 2008 sobre la limitació en funció dels metres quadrats de l'habitatge

L'alcalde de Torrejón de Ardoz (Madrid), Pedro Rollán, ha anunciat aquest dilluns la retirada de les normes d'empadronament vigents des de l'octubre del 2008 després de rebre un informe de l'Advocacia de l'Estat en què s'indica la il·legalitat dels esmentats requisits.

Així, Rollán ha especificat que s'elimina el requisit que per ser empadronat a Torrejón qualsevol estranger no ha de tenir visat de turista, i alhora desapareix la limitació que qualsevol veí compti amb un mínim de 20 metres quadrats a l'habitatge, quan no hi hagi grau de parentesc.

Aquest nou informe arriba quatre dies després del que també va fer l’Advocacia General de l’Estat arran de la polèmica de Vic i en el qual considera que els ajuntaments tenen l’obligació d’empadronar tothom que viu al municipi, encara que estiguin en situació irregular.

D'aquesta manera, contestava l'Estat espanyol a l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal. A la pràctica, suposa que la capital d’Osona ha de fer marxa enrere en les seves intencions d’endurir les condicions d’inscripció al padró per excloure’n els estrangers de fora de la Unió Europea que presentin un passaport sense visat.

Abadal va assegurar la setmana passada que el consistori "acata, tot i que no comparteix", l'"ordre" de l'Advocacia de l'Estat i ho va aprofitar per reivindicar que "Vic no és xenòfoba, és pionera en el model d'immigració", així com per advertir que "si el que volem és que s'integri l'immigrant, s'han de fer les coses amb ordre i de forma rigorosa i recta".

L'alcalde de Torrejón (PP) ha volgut puntualitzar avui: "Des de l'ajuntament s'acata l'informe de l'Advocacia de l'Estat, però sí que volem deixar clar que Torrejón de Ardoz no és un municipi xenòfob".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.