Societat

Un càrrec del Vaticà afirma que un 4% de sacerdots són pedòfils

El cardenal Hummes defensa que la disciplina canònica castigui la pedofília

El cardenal prefecte de la Congregació per al Clero del Vaticà, el brasiler Claudio Hummes, qualifica la pedofília de "crim terrible" i reconeix que afecta quatre de cada cent sacerdots.

El càlcul de Hummes significaria que al món hi ha uns 20.000 capellans que se senten atrets sexualment per menors. Les declaracions les ha fet a la revista Vida Nova, a Roma

"L'Església no pot tancar els ulls davant d'aquest problema" i "no hi ha lloc en el ministeri sacerdotal per a les persones que han comès aquests crims" són algunes de les idees que l'alt càrrec del Vaticà exposa a l'entrevista.

El cardenal defensa que la pedofília sigui castigada per les lleis civils, però també per la disciplina canònica. Creu que l'Església ha de reaccionar i "no acceptar que sigui aquesta la imatge del sacerdot catòlic". De totes maneres, vol deixar ben clar que aquest problema no afecta la majoria de sacerdots, sinó un grup reduït.

No es queda aquí el cardenal. Pel que fa a la qüestió del celibat, critica també que hi hagi un percentatge important de sacerdots que no el respectin. "Malgrat tot -conclou- la majoria són homes dignes i honrats".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.