Societat

El Robin dels Bancs surt de la presó

L'activista Enric Duran paga la fiança de 50.000€

L'activista Enric Duran ha sortit aquest dijous a la tarda de la presó de Brians 1 després de pagar la fiança de 50.000 euros, gràcies a la col·lecta de diverses aportacions anònimes, imposada pel Jutjat d'Instrucció número 29 de Barcelona.

Enric Duran va dir que no pagaria aquest quantitat i va considerar aquesta decisió d'"injusta" ja que no tenia la intenció de fugir, sinó de romandre a Catalunya per afrontar el judici com a part de la seva estratègia per denunciar el sistema capitalista. Aleshores, va lamentar en una carta que es "posés preu" a la seva llibertat.

Malgrat sortir en llibertat, Duran està obligat a comparèixer setmanalment al jutjat i el seu passaport li serà retingut per evitar la fugida.

Robin dels Bancs va estafar 492.000 euros a diferents entitats bancàries i ho va anunciar el setembre del 2008 a través d'una publicació. Va estar durant unes setmanes a l'estranger i va ser detingut a Barcelona el 17 de març, un dia després que protagonitzés una roda de premsa a l'edifici central de la Universitat de Barcelona.

Duran va reconèixer haver demanat crèdits personals per a ell o una empresa i que no havia tornat totes les quantitats, deixant a deure uns 492.000 euros. Aquests tràmits es feien amb el seu DNI i sense que les entitats financeres comprovessin la solvència de l'activista. Per això, el seu advocat, Álex Solà, va destacar que no existeix una intenció d'estafar els bancs i no creu provat el delicte d'estafa. Tot i això, només sis entitats bancàries s'han presentat com a part afectada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona