Societat

Es manté l'alerta pel risc de nevades

Aquest diumenge poden baixar fins als 400 metres al nord-est del país

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté activada la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per nevades (NEUCAT) arran de les darreres actualitzacions del Servei Meteorològic (SMC) que indiquen que aquest dissabte pot nevar a les comarques pirinenques i acumular gruixos superiors als 5 centímetres en cotes superiors als 700 metres de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

El diumenge, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que la situació es pot complicar, les nevades baixar de cota i acumular-se fins a dos centímetres de neu en cotes de fins a 400 metres, especialment al nord-est del país, i al litoral i prelitoral de Girona i Barcelona.

Aquestes nevades de diumenge poden afectar, amb grau de possible (menys del 30%), les comarques de l'Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Maresme, Montsià, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta, Vall d'Aran, Vallès Occidental i Vallès Oriental.

Entre les set de la tarda i la una de la matinada de diumenge a dilluns, les nevades podrien augmentar, i afectar amb grau de probable (entre el 30% i el 70%), les comarques de l'Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental; i amb grau de possible l'Alta Ribagorça, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Montsià, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Tarragonès, Terra Alta i Vall d'Aran.

Diumenge al migdia, al nord-est i al Pirineu, la cota de neu estarà situada entorn dels 400 metres, i al voltant dels 800 metres al terç sud del país, mentre que a la resta del territori se situarà cap als 600 metres. La cota de neu anirà baixant progressivament fins a situar-se al final del dia entorn dels 200 metres al terç nord i dels 400 metres a la resta del país. Tot i així, al nord-est del territori la cota de neu es situarà puntualment per sota d'aquest nivell.

Davant d'aquesta situació de risc de nevades a Catalunya, la DGPC de la Generalitat ha avisat a tots els municipis afectats perquè prenguin les mesures preventives oportunes, bàsicament referides a les condicions de les vies de comunicació, a l'alerta als serveis municipals que calgui i a les mesures generals de prevenció en aquestes situacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.