Societat

Almenys 1.100 morts a Indonèsia pel terratrèmol

El president indonesi ha ordenat que no s'escatimin esforços per tractar de trobar el major número de persones

Almenys 1.100 persones han mort per un sisme a l'illa de Sumatra, a Indonèsia, segons ha anunciat el secretari general adjunt de l'ONU per a Assumptes Humanitaris, John Holmes. El balanç anterior era de 770 morts. La ciutat de Padang, capital de Sumatra Occidental, ha estat la més afectada, amb almenys 376 morts.

"També hi ha, evidentment, centenars de ferits i em preocupa que aquestes xifres augmentin", ha afegit Holmes, que també és el coordinador dels primers auxilis de l'ONU.

El president indonesi, Susilo Bambang Yudhoyono, ha ordenat que no s'escatimin esforços per tractar de rescatar el major nombre possible de persones de la runa, on moltes van quedar atrapades després del terratrèmol que va sacsejar ahir Sumatra.

Així mateix, el president ha demanat a la companyia elèctrica estatal PLN que repari la xarxa elèctrica i restableixi el subministrament a Padang, i a la petroliera i gasista Pertamina, que garanteixi el subministrament de combustible.

El govern indonesi ha aprovat un fons d'emergència de 100.000 milions de rupies (7,1 milions d'euros) per cobrir l'operació humanitària, que durarà dos mesos. Per altra banda, la marina indonèsia enviarà sis vaixells de guerra amb ajuda mèdica i logística per a les víctimes del terratrèmol; un d'aquests vaixells servirà d'hospital d'emergència per atendre els ferits. Està previst que els vaixells arribin demà a la zona afectada amb 50 metges i especialistes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.