Societat

ERC i ICV-EUiA repliquen a Montilla que la solució a les avaries és soterrar la MAT

Puigcercós assenyala que la caiguda del subministrament afecta totes les línies i és un problema de manteniment

ERC i ICV-EUiA han coincidit aquest dimecres que el soterrament de la línia de molt alta tensió seria la solució als talls elèctrics que hi ha hagut a les comarques gironines arran del temporal. El president José Montilla ha assegurat que si la MAT estigués operativa, els problemes de subministrament elèctric a les comarques gironines haurien estat menors. Pels socis del PSC, els problemes tenen el seu origen en el manteniment de les línies i això no té res a veure amb la MAT, que a parer seu també hauria caigut a causa del temporal.

En declaracions als periodistes, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha atribuït la caiguda de línies elèctriques a un "manteniment deficient" i ha negat que la problemàtica actual reobri el debat sobre la necessitat de la MAT. "Una línia pot caure en qualsevol moment, sigui de molt alta o de baixa tensió", ha afirmat. "Aquí ens hem de plantejar quin manteniment i estructura tenim que no aguantin una nevada", ha remarcat.

Per la seva part, des d'ICV-EUiA no s'han mostrat estranyats ni sorpresos per les paraules del president Montilla, però han afirmat amb rotunditat que "si se soterra la MAT, es garanteix que la línia no caigui". Els ecosocialistes han replicat a Montilla que la MAT no soterrada no garanteix que s'haguessin minimitzat els problemes i que no s'han de barrejar problemes de manteniment i les fallades de distribució amb si hi ha d'haver MAT o no.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.