Societat

L'Ajuntament de Barcelona demana més policia davant els successos de l'Eixample

Els grups municipals consensuen una moció que preveu la convocatòria de mil noves places de la Guàrdia Urbana i avaluar la sensació d'inseguretat dels comerciants

El Ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat per unanimitat aquest divendres una moció del PP que ha estat pactada finalment per tots els grups municipals en què reclama més efectius policials a la ciutat, amb el compromís de convocar mil places més de la Guàrdia Urbana i la convocatòria urgent de la junta de seguretat.

La regidora de Seguretat i responsable de l'Eixample, Assumpta Escarp, ha reconegut que la concentració de fets delictius d'aquests últims dies en el districte i a la ciutat preocupa el govern municipal i centra la seva actuació.

Assumpta Escarp ha demanat que no es generi "alarma" arran dels fets de la nit de dijous en què els assaltants a un prostíbul il·legal de l'Eixample han ferit dos agents dels Mossos d'Esquadra que han intervingut en la seva persecució, i després del doble crim del Bar Joan, també en el districte.

La moció consensuada pels grups municipals de Barcelona fa una crida a tenir en compte la percepció d'inseguretat dels comerciants i revisar la col·locació de tanques d'obres, per evitar situacions que afavoreixin la comissió de delictes. També reclama la coordinació entre Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana i amb l'administració de justícia.

També demanen que es compleixi la ratio de 2,5 agents de Mossos per cada 1.000 habitants aprovada pel Parlament. Això representaria una dotació de 4.095 d'efectius davant els 2.634 actuals, un fet que ha estat criticat pels portaveus de CiU, Joaquim Forn, i del PP, Alberto Fernández Díaz.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.