Societat

Tancat per obres

A partir d'avui ja no funciona el túnel de Rodalies de plaça de Catalunya, que afecta 4 línies i uns 57.000 usuaris. La nova estació de la línia 5 deixarà sense servei fins al mes de novembre 60.000 persones

Agost d'obres. El transport ferroviari i de metro pateix des d'avui importants afectacions. La més important és la que ha obligat a tancar el túnel de l'estació de Rodalies de plaça de Catalunya. La instal·lació de catenària rígida ha obligat a deixar-lo inoperable i a fer canvis en els trens de Rodalies i de mitjana distància de les quatre línies afectades.

Les obres, que van començar divendres passat a la nit, serveixen per muntar una nova catenària rígida, més segura que l'actual, en un tram d'onze quilòmetres. Les obres duraran tretze dies (fins al 16 d'agost) i afecten el tram entre les estacions de Sants i Arc de Triomf. Fins aquesta data, les línies de Rodalies C3, C4 i C7 finalitzaran el seu recorregut a l'estació de Sant Andreu Comtal. Els usuaris de la línia C1, en canvi, hauran d'esperar una setmana més a recuperar la normalitat. Fins al 23 d'agost, els trens del Maresme s'aturaran al Clot-Aragó. En total, 57.000 viatgers hauran de fer servir l'alternativa del metro o el túnel de la línia C2 que passa pel carrer Aragó.

Pel que fa al metro, avui comença un llarg període d'obres a les línies L5, L2 i L11. La més important és la que afecta la L5 entre Can Boixeres i Collblanc. A partir d'aquesta nit a les deu i fins al 9 de novembre s'interromprà en quatre estacions.

La interrupció del servei és l'únic mètode possible per construir la nova estació Ernest Lluch, entre les parades de Collblanc i Pubilla Cases. Durant l'aturada, que afectarà 60.000 usuaris diaris, també es construirà un nou vestíbul a Can Vidalet. TMB ha preparat un pla alternatiu de transport amb tres línies d'autobusos que comunicaran les estacions de la línia amb el Trambaix, la L1 del metro i Rodalies, l'alternativa més ràpida.

També s'interromprà el servei de la L5 fins al 17 de setembre entre Vilapicina i Horta a causa de les obres a la cua de maniobres de la línia. La L5 no és l'única línia amb talls durant aquest agost. Dimecres la L2 tancarà entre la Pau i Pep Ventura per reparar la plataforma de la via. També el metro lleuger de Ciutat Meridiana (L11) està tancat des del 27 de juliol per a la instal·lació de portes automàtiques a les andanes. Per a aquests tres talls TMB disposa d'autobusos que fan el mateix recorregut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera