Societat

El recinte modernista de l'Hospital de Sant Pau obre les seves portes aquest cap setmana

Els ciutadans que ho vulguin poden visitar la primera fase de la restauració del conjunt arquitectònic de Lluís Domènech i Montaner, declarat patrimoni de la humanitat el 1997

L'Hospital de Sant Pau de Barcelona obre les seves portes als ciutadans aquest cap de setmana per mostrar el resultat dels primers mesos de rehabilitació dels seus vells pavellons modernistes, obra de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner.

La primera fase de la restauració ha consistit a netejar els pavellons dels afegits que se n'havien anat introduint al llarg del segle XX en aquest conjunt arquitectònic, declarat patrimoni de la humanitat el 1997.

Els ciutadans poden visitar el conjunt modernista més gran d'Europa -ocupa tretze hectàrees- amb horaris d'11.00 a 18.30 hores, avui; i entre 11.00 i 14.30 hores, demà diumenge.

Tallers, exposicions i diverses propostes d'animació serviran per celebrar aquesta jornada de portes obertes, la primera que es duu a terme des que aquest passat estiu es traslladessin de manera definitiva a l'edifici del nou hospital.

La recuperació dels volums arquitectònics originals ha comportat enderrocar un i fins i tot dos pisos en pràcticament la totalitat dels pavellons en què s'ha actuat.

La primera fase dels treballs de rehabilitació ha suposat a més la remodelació integral de la minúscul pavelló de Santa Apol·lònia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.