Societat

L'auditoria de les obres del Palau afegeix onze milions al desfalc de Millet

Una estimació a partir de l'estudi de la segona remodelació confirma la dada avançada per l'AVUI coincidint amb l'assemblea anual de l'Orfeó Català que avaluarà un canvi d'estatuts

Les conclusions de l'auditoria practicada sobre les obres de remodelació del Palau de la Música afegeixen onze milions d'euros més a la desviació practicada per la gestió de Fèlix Millet. Aquesta dada, avançada per l'AVUI el passat 23 de setembre, incrementa la xifra presumptament defraudada pels gestors de la institució, estimada inicialment en 23 milions d'euros i ha transcendit aquest divendres coincidint amb l'assemblea anual de l'Orfeó Català, en què la junta de la institució proposarà una reforma dels estatuts.

Una primera estimació de l'auditoria afegeix onze milions més a la desviació exercida per Fèlix Millet a l'entitat. Millet havia avaluat en uns 24 milions d'euros el cost final de les obres que havien estat inicialment pressupostades en 9 milions. L'avaluació dels comptes practicada per l'empresa Deloitte i per la Intervenció General del departament d'Economia i Finances de la Generalitat als comptes de les obres de la segona remodelació del Palau de la Música podria incrementar, però, la xifra inicialment detectada, segons ha pogut saber l'AVUI.

L'AVUI, a partir del testimoni de l'arquitecte encarregat de la segona reforma del Palau, Òscar Tusquets, ja va avançar el setembre passat que les xifres havien estat inflades d'un cent per cent i que en xifres rodones havien desaparegut uns 12 milions d'euros, una dada que l'estudi detallat dels comptes de les obres sembla confirmar.

Reformar d'estatuts
L'actual Junta Directiva de l'Orfeó Català porta aquest divendres a l'Assemblea anual de la institució una proposta per a la constitució d'una comissió estatutària que ha de posar en marxa la reforma d'estatuts. La junta actual es planteja la separació entre òrgans de govern i executius, la limitació temporal dels mandats i la realització d'auditories comptables i de gestió, fiscalitzades per organismes públics. Els 1750 socis convocats han d'aprovar també els comptes 2009-2010, amb uns ingressos de 955.383 euros i 925.509 euros de despeses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un nou sistema per suplir les mamografies, a prova a Vall d'Hebron

Barcelona

L’autisme en positiu

Girona

Ja són 200 estudiants excel·lents amb pocs recursos econòmics els qui accedeixen a la universitat amb les beques de grau de la Fundació “la Caixa”

SOCIETAT

En favor de Caterina, acusada de bruixeria

Barcelona

Comencen les obres del primer cohabitatge cooperatiu per a gent gran

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Societat

Mor l’empresari mallorquí Rafael Moyà

SERVEIS

Salut aixeca les restriccions a Vallirana per l’episodi de terbolesa de l’aigua

Vallirana
Societat

Mor Jaume Torras, historiador referent de l’origen de la industrialització

SOCIETAT

Sancionen TMB per infringir la llei en els plans d’igualtat i els protocols d’assetjament

Barcelona