Societat

Problemes tècnics per votar en el primer dia de la consulta de la Diagonal

Cinc punts de vot continuaven inutilitzats a les dues del migdia. El vot per internet és lent però ja funciona, després de la saturació de les primeres hores

L'inici de la consulta sobre el futur de la Diagonal ha estat marcat per alguns problemes tècnics que dificulten votar tant per internet com de forma presencial als punts de votació.

Segons han informat des de l'Ajuntament de Barcelona, la gran afluència de vots a través d'internet ha col·lapsat el sistema, que en aquests moments revisen els tècnics per evitar nous incidents. Cap a la una del migdia, fonts municipals han indicat que el vot per internet, tot i que el sistema anava lent, ja funcionava. Segons l'Ajuntament, aquesta lentitud s'ha produït "a causa de l’allau de barcelonins que han votat durant les primeres hores".

A més, durant tot el matí hi ha hagut entre 7 i 9 punts de votació presencial amb problemes, tot i que no han estat els mateixos en cada moment: les dificultats s'anaven desplaçant d'uns punts als altres, segons l'afluència d'electors i de les operacions informàtiques que s'estaven fent: una part del problema ha estat originat pel fet que s'ha baixat l'aplicació informàtica que calia a l'hora de l'arrencada. A les dues del migdia, en l'últim comunicat de l'Ajuntament, encara hi havia 5 punts de vot inutilitzats: el del Centre Cívic Fort Pienc, el de la seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi, el de l'Espai Jove Fontana, el de la biblioteca Mercè Rodoreda del Guinardó i el de la carpa dels Jardinets de Gràcia, que funciona de manera variable. En total, hi ha 108 punts de votació repartits per la ciutat, molts dels quals han tingut dificultats a l'hora d'obertura de la votació, a les deu del matí.

Gairebé un milió i mig de barcelonins poden votar a partir d'avui i fins diumenge que ve sobre la reforma de l'avinguda Diagonal. Tenen dret a pronunciar-se tots els majors de 16 anys empadronats a la ciutat abans del 31 de desembre del 2009. Fins a les dues del migdia, "milers" de ciutadans ja havien votat, segons fonts municipals que no han especificat quants són aquests "milers".

Les opcions per triar són bulevard, rambla o cap de les dues. Es pot votar des de casa, a través d'internet o de forma presencial en algun del centenar de punts de votació repartits per la ciutat. Les propostes de bulevard i rambla plantegen la unió del tramvia per la Diagonal, i tindrien un cost aproximat de 270 milions d'euros.

El resultat se sabrà diumenge al migdia, dues hores després que es tanqui el termini per votar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.