Societat

Detinguts deu nord-americans que pretenien treure il·legalment d'Haití 33 menors

Es sospita d'una una trama d'adopcions il·legals

La policia haitiana va detenir divendres a la nit deu ciutadans nord-americans que van ser sorpresos quan intentaven treure il·legalment d'Haití 33 menors en allò que es sospita que sigui una trama d'adopcions il·legals, segons van informar ahir dissabte les autoritats haitianes.

Les detencions es van produir a Malpasse, el principal pas fronterer entre Haití i República Dominicana arran d'un registre rutinari del vehicle en el qual viatjaven. Va ser llavors quan van descobrir els nens, d'entre 2 mesos i 12 anys, i que els estatunidencs no tenien documents que en justifiquin l'adopció ni tan sols que demostressin que són orfes.

"És totalment il·legal", va afirmar el ministre d'Afers Socials haitià, Yves Cristalin. "Cap menor pot sortir d'Haití sense la deguda autorització i aquestes persones no tenien autorització", va dir.

Els arrestats, cinc homes i cinc dones, estan sota custòdia a la capital, Port-au-Prince. Una de les detingudes, que assegura ser la màxima responsable d'una organització caritativa d'Idaho anomenada New Life Children's Refuge (Refugi per a Menors Nova Vida), Laura Sillsby, sosté que no van fer res dolent.

"Teníem permís del Govern de la República Dominicana per emportar els nens a un orfenat que tenim allà (...). Tenim un sacerdot baptista aquí l'orfenat del qual es va ensorrar totalment i ens va demanar emportar els nens a la República Dominicana", ha assegurat des d'una cel·la de la seu central de la policia Judicial haitiana.

"Jo anava a tornar aquí per fer la paperassa. Ens acusen de tràfic de menors. És una cosa que mai faria. No anàvem a fer res dolent", ha apuntat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.