Societat

Reobertes les estacions de Plaça Catalunya i Arc de Triomf de Rodalies

Segons Adif, la catenària rígida "augmenta la seguretat" de la xarxa sobretot a l'àmbit urbà i redueix el risc d'avaries

Les estacions de Plaça de Catalunya i Arc de Triomf de Rodalies de Renfe han restablert avui dilluns el servei ferroviari després de finalitzar la primera fase de les obres d'instal·lació de la nova catenària rígida.

Les obres van començar el 3 d'agost i van suposar el canvi de vuit quilòmetres de catenària en el tram que connecta Sants amb Plaça de Catalunya i Arc de Triomf, així com l'enllaç entre aquesta última estació i Clot-Aragó.

Acabats els treballs, es restablirà la circulació ferroviària en les línies 3, 4 i 7 de Rodalies i en els serveis de mitjana distància de la línia Barcelona-Manresa-Lleida a Plaça de Catalunya i Arc de Triomf.

El delegat de la xarxa nord-est d'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), Carles Quingles, ha afirmat en un comunicat que la catenària rígida "augmenta la seguretat" de la xarxa sobretot a l'àmbit urbà i redueix el risc d'avaries.

La segona fase de les obres es portarà a terme del 17 i al 23 d'agost entre Arc de Triomf i l'estació de Clot-Aragó, que serà el començament i final de recorregut dels trens de la línia 1 de Rodalies.

Els viatgers podran continuar el seu trajecte amb la línia 2 de Rodalies i amb la línia 1 del metro. Per altra banda, els trens que enllacen amb París, Milà, Zuric i Montpeller iniciaran i acabaran el seu recorregut a l'estació de Sants.

Per tal d'instal·lar la catenària rígida a Sants, es preveu que en els pròxims mesos hi hagi talls de circulació durant diversos caps de setmana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.