Societat

Engega la temporada de toros a Barcelona

Las corridas comencen amb la decisió sobre la seva prohibició pendent

La temporada taurina engega aquest diumenge a la plaça Monumental de Barcelona amb un cartell atractiu per als aficionats i la previsió que l'única plaça que queda a Catalunya presenti una bona entrada, mentre el Parlament continua amb el debat sobre la seva prohibició.

Jesulín de Ubrique, Manuel Díaz  'El Cordobés' i David Fandila 'El Fandi', torejaran amb sis toros de la ramaderia de Juan Pedro Domecq, en un esdeveniment que té una especial rellevància davant de la possibilitat de la prohibició, i per al que s'han acreditat periodistes estrangers i d'altres de catalans "que no solen cobrir informativament la temporada", destaca l'empresa organitzadora.

La 'Fira de la Mediterrània' 2010 de Barcelona comptarà amb 17 festes taurines fins al setembre, coincidint amb les Festes de La Mercè, quan hi ha prevista la participació de les principals figures mundials.

Al voltant de 140.000 persones van assistir a alguna de les corrides que es van celebrar a la ciutat de Barcelona l'any passat, unes 3.000 més que el 2008.

Durant els dos últims anys s'han realitzat prop de 40 festes taurines a la capital catalana. Només en quatre es va penjar el cartell de 'ple' a les taquilles.

L'inici a Barcelona coincideix en el temps amb el debat que es viu en el Parlament sobre la idoneïtat de prohibir les curses a Catalunya, que es va iniciar amb l'admissió a tràmit d'una iniciativa legislativa popular (ILP) acompanyada de 180.000 firmes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.