Societat

Tots els anti-Bolonya jutjats han estat absolts

Segons una de les advocades dels alumnes, ara a les universitats ja no els interessa que la premsa digui que encara s'estan denunciant estudiants

Tots els alumnes jutjats fins ara per protestes contra el Pla de Bolonya a Catalunya han estat absolts i la resta de judicis celebrats es van haver de suspendre per diverses causes, la majoria per no poder citar tots els acusats.

Així, el centenar d'alumnes que des d'octubre s'han sotmès a judicis, sobretot acusats de faltes de desordres públics, no seran condemnats per cap tribunal i el fet més probable és que, quan aconsegueixin convocar-se els judicis, els fets ja hagin prescrit.

De fet, una de les advocades dels alumnes de quatre dels vuit processos judicials, Pilar Rodríguez, ha augurat que quan se celebrin aquestes vistes els fets ja hauran prescrit.

"Aquests judicis tenien sentit per a les universitats quan hi havia moviments estudiantils", ha explicat Rodríguez, ja que, segons ella, les denúncies van servir d'advertència per a noves mobilitzacions. Amb això, l'advocada interpreta que les universitats "ja no volen que surti a la premsa que s'estan denunciant estudiants", per tant, deixaran que els fets prescriguin.

L'últim judici, contra els 34 estudiants que van ocupar la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) es va suspendre perquè es va demanar a la Fiscalia un ajornament per determinar si els fets ja havien prescrit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona
SALUT

L’Alt Pirineu i Aran comencen la detecció precoç del càncer de coll uterí

Vielha
societat

L’Associació Rodes demana que es compri la Torre d’en Sastre

roses
SOCIETAT

Treball considera insuficients les mesures preventives de la planta de Botarell

Botarell
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona
societat

La Policia Local detecta una cinquantena d’infraccions a comerços

salt
SOCIETAT

Baqueira promou un programa de lloguer d’habitatges per als treballadors

Baqueira
societat

Impulsen un projecte per donar accés a l’aigua a les persones amb mobilitat reduïda

palamós