Societat

El jutge imputa un delicte d'homicidi imprudent al conductor de l'autobús accidentat a Bàscara

Els estudiants holandesos han tornat al seu país aquest dimarts, excepte un monitor que continua hospitalitzat al Josep Trueta de Girona

El jutge del jutjat d'instrucció 7 de Figueres ha deixat en llibertat provisional el conductor de l'autobús accidentat aquest dilluns al matí a Bàscara i li ha imputat un delicte d'homicidi imprudent. L'home, a qui fins ara se l'acusava d'una falta d'imprudència greu, haurà de comparèixer els dies 1 i 15 de cada mes al jutjat. Mentrestant, els estudiants holandesos accidentats ja han tornat al seu país i tan sols continua hospitalitzat al Josep Trueta de Girona un monitor.

Finalment, el xòfer de l'autocar ha estat imputat per un delicte d'homicidi imprudent pel jutge de guàrdia de Figueres, després de la seva declació sobre l'accident en què va morir una estudiant de 16 anys i va causar ferides a una vintena de persones més. L'home ha mantingut des del primer moment que s'havia vist obligat a fer una maniobra repentina per evitar un obstacle a la calçada.

Per la seva banda, els estudiants holandesos accidentats han tornat a casa aquest dimarts. La majoria dels components de l'excursió ha passat la nit a l'hotel HTOP Calella Palace, on tenien previst passar una setmana de vacances. Aquest dimarts a la tarda han estat donats d'alta tres joves de 15 a 17 anys que continuaven ingressades a l'hospital Josep Trueta de Girona. Un monitor de 28 anys és l'únic ferit que continua al centre.

Els joves i els seus acompanyants han marxat de Calella a les tres de la tarda cap a l'aeroport Girona-Costa Brava, on tenien previst d'agafar dos vols per tornar a casa. Un a les cinc de la tarda i l'altre a les vuit del vespre. El grup, 53 estudiants i sis monitors d'un institut de Nijmegen (Helderland) s'havia desplaçat en un autobús de dos pisos a la Costa Brava per passar-hi una setmana de vacances, que han suspès a causa de l'accident.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.