Societat

Windows 7 parla en català

La presidenta de Microsoft Ibèrica assenyala que internet està deixant de ser un "escenari únic de les llengües majoritàries"

L'empresa Microsoft ha anunciat avui el llançament del nou Windows 7 en català, que s'afegeix a l'"ampli ventall de productes" a l'abast de la comunitat de més de 10 milions de catalanoparlants, ha assegurat la companyia en un comunicat.

La presidenta de Microsoft Ibèrica, María Garaña, ha assegurat que internet està deixant de ser un "escenari únic de les llengües majoritàries" i està donant pas a un "enriquidor multilingüisme". En el cas del català, la seva difusió està assegurada per l'interès d'aquest col·lectiu a desenvolupar la seva vida digital "en l'idioma amb el qual s'identifiquen", ha afegit.

Segons les últimes dades de l'Idescat, el 71% dels catalans té un ordinador, el 60,1% està connectat a internet i, d'ells, el 52,5% disposa de connexió de banda ampla, fet que segons Microsoft certifica la importància que tenen les noves tecnologies en la comunitat.

El Linguamón-Casa dels Llengües –organisme de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona–, assenyala que el català és el vuitè idioma amb més presència en els blocs de la xarxa i el quinzè amb més presència a la Wikipedia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.