Societat

Els terrenys de Barcelona que compensaran la requalificació del Miniestadi són a Sant Gervasi

Així es recuperaran les 7,06 hectàrees d'equipaments esportius que es perdran amb la requalificació

Els terrenys de Barcelona que han de compensar part de l'equipament esportiu que es perd amb la requalificació del Miniestadi del Barça són a la reserva viària sobre la plaça Alfons Comín, al districte de Sant Gervasi, segons ha concretat en un comunicat l'Ajuntament.

La nota explica com es recuperaran les 7,06 hectàrees d'equipaments esportius que es perdran amb la requalificació dels terrenys del Barça a les Corts, que a l'acord de juliol entre l'entitat i l'Ajuntament es guanyaven només al terme municipal veí de Montcada i Reixac (Vallès Occidental).

Aquests terrenys privats barcelonins del districte de Sant Gervasi i els de Montcada i Reixac s'adquiriran amb els 30 milions d'euros que aportarà el club i passaran a ser equipament esportiu de titularitat pública.

En roda de premsa, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, ha assegurat que la modificació del conveni de juliol és una decisió que ha pres l'Ajuntament "per raons urbanístiques", ja que és "més adequat incorporar solars a més d'un emplaçament".

"És més fàcil i convenient fer-ho d'aquesta forma", ha assegurat el responsable municipal d'Urbanisme, que ha negat que la modificació sigui perquè part dels terrenys de Montcada i Reixac no puguin requalificar-se, ni per intentar que ICV-EUiA defensi la requalificació, "encara que seria perfecte" que aquest canvi el propiciés, ha afegit.

Garcia-Bragado ha convocat la premsa per explicar que la setmana que ve es presentarà per a la seva aprovació a la comissió municipal l'avanç de planejament en el qual es concreta la transformació de les instal·lacions esportives del Barça i el seu entorn, figura prèvia a l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità, estimada per al gener del 2010.

La transformació urbanística dels terrenys del Miniestadi donaran a la ciutat 31.700 metres quadrats de zones verdes i 11.200 metres quadrats d'equipaments comunitaris i permetran construir uns 1.600 habitatges, la meitat de protecció oficial, a més d'establiments comercials i un hotel.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.