Societat

Busquen dos homes forts i de pell morena pel tiroteig

Els investigadors sospiten que els assaltants del pis prostíbul són d’origen romanès o sud-americà. Els delinqüents van deixar moltes pistes durant l’espectacular fugida

Les patrulles dels Mossos d’Esquadra busquen dos homes de constitució forta, 1,70 metres d’alçada, cabells foscos i pell morena com a autors dels trets que dijous a la nit van ferir un agent i un caporal que van intervenir en l’assalt a un pis que funcionava com a prostíbul en el número 429 del carrer Aragó de Barcelona. Els investigadors sospiten que els perillosos delinqüents són d’origen romanès o sud-americà.

En la informació difosa entre les dotacions policials també s’especifica que, en el moment dels fets, els dos individus anaven vestits amb abrics llargs i de color fosc. També es detalla que un d’ells porta els cabells curts mentre que l’altre el té arrissats i llueix una petita barbeta, tipus masclet.

A banda d’aquesta descripció, els investigadors compten amb nombroses proves que els poden conduir als sospitosos. És el cas d’una de les dues armes de foc que portaven els delinqüents en el moment de l’assalt. Es tracta d’una escopeta retallada de doble canó en la qual s’han buscat empremtes. Els Mossos també van recuperar una motxilla amb el botí obtingut en l’assalt. Fonts pròximes al cas també van indicar que es disposava de restes de sang d’almenys d’un agressors.

Tot i que no va haver-hi intercanvi de trets, un dels assaltants va resultar ferit durant la fugida, possiblement amb el vidre trencat d’una finestra.

Cap a les onze de la nit, en adonar-se de la presència dels Mossos, els dos homes van fugir per la terrassa del pis i van saltar a la finca del costat. En el moment que els policies anaven a accedir a la terrassa contigua, els van disparar. L’agent va rebre un tret a la cara mentre el caporal va ser ferit en un braç. Tots dos evolucionaven favorablement, però ahir a la nit encara no havien rebut l’alta.

Ràpidament van arribar reforços, ja que la patrulla ferida va avisar que el servei –que inicialment atenia un avís per sorolls– s’havia complicat. Un cop conegut l’abast dels fets, fins i tot es va mobilitzar al grup especial d’intervenció (GEI), que va irrompre en un domicili del número 427 davant la sospita que els delinqüents s’hi havien amagat a dintr. Després de tancar la circulació als carrers i escorcollar finques i terrats de la zona, els controls van baixar d’intensitat.

La hipòtesi amb què treballen els Mossos és que els dos individus es dedicaven a robar en pisos que funcionen com a prostíbuls amb noies d’origen xinès. Un modus operandi detectat anteriorment, ja que són fets que difícilment es denuncien. En aquest cas, els delinqüents van irrompre al domicili fent-se passar per policies. Per la seva banda, els veïns de la finca es van queixar de la inseguretat que genera un negoci com aquest.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.