Societat

L'alcalde de Vic diu que a la ciutat "no hi ha conflicte"

Josep Maria Vila d'Abadal (CiU) ha ratificat que la polèmica generada per les mesures sobre l'empadronament al seu consistori era “necessària”

Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), alcalde de Vic, ha ratificat que la polèmica generada per les mesures sobre l'empadronament al seu consistori era “necessària”.

Vila d'Abadal ha manifestat, en una entrevista a RAC 1, que de la immigració se n'ha de parlar perquè “la convivència es mantingui”. També ha recalcat que “posar ordre és necessari” i ha denunciat que, si es continuen fent les coses com fins ara, hi ha un buit legal: “Això sí que va en contra de l'ordre”.

D'aquesta manera, ha afirmat que si l'Advocacia de l'Estat no els dóna la raó, “doncs no l'aplicarem (la mesura)”, i ha denunciat “que la immigració no està ben tractada a casa nostra” i “n'hem de parlar, no és xenòfob, és necessari”.

L'alcalde vigatà ha dit que s'han reunit amb associacions d'immigrants i que a la ciutat “no hi ha conflicte” i que “Vic està contenta”. També ha manifestat que “la ciutat” l'anima molt a continuar amb la seva decisió i a “no excloure, a incloure, però bé”.

Tot i això, Vila d'Abadal ha reconegut que la seva ciutat també “està dolguda” perquè se l'ha tractat de xenòfoba. Personalment assegura que no ha rebut amenaces de cap tipus però sí que s'ha sentit “pressionat” per alguns mitjans de comunicació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.