Societat

Un jutjat de Barcelona tramitarà la primera querella de l'Estat contra una empresa per injúries homòfobes

Segons la denúncia, un dels executius de Gartner KG va escriure un correu electrònic en què qualificava els homosexuals com a "malalts"

El Jutjat d'Instrucció número 33 de Barcelona ha admès a tràmit la primera querella presentada a l'Estat espanyol per una parella d'homosexuals contra l'empresa en què treballaven pels presumptes delictes d'injúries homòfobes i revelació de secrets.

En un acte a què ha tingut accés l'agència Efe, la magistrada Silvia López Mejía considera que poden ser "constitutius de delicte" els fets de la querella presentada pel despatx català Aequo Advocats contra la multinacional austríaca de logística i transports Gartner KG i dos dels seus directius.

Segons la querella, un dels executius de Gartner KG a Barcelona va sotmetre suposadament a un tracte vexatori als dos homosexuals i va arribar a escriure un correu electrònic a la central d'Àustria en què els qualifica de "malalts" i insta a acomiadar-los.

En aquest correu, que va ser trobat a la impressora pels treballadors i consta incorporat a la querella, el directiu reconeix "haver tingut el plaer de llegir els seus correus privats d'increïble contingut fastigós" i afirma que els dos empleats "han de desaparèixer costi el que costi", d'acord amb la traducció feta de l'alemany en el document aportat al Jutjat.

Un dels directius de Gartner KG contra el qual es dirigeix la querella ha negat haver tingut un "tracte despectiu" amb els seus extreballadors i ha assegurat que amb el recurs a la via penal s'està buscant "obtenir el màxim rendiment pel que fa a la indemnització".

"Si fos homòfob no hauria aguantat deu anys a Barcelona", ha declarat el directiu austríac, que ha assegurat tenir molts amics homosexuals i s'ha mostrat convençut que tant ell com la seva empresa demostraran que les "acusacions estan fora de lloc" i que els seus exempleats "han exagerat molt".

Normalment, la majoria d'homosexuals que són acomiadats per la seva orientació sexual van als Jutjats socials per intentar que es declari nul o improcedent i només en un grapat de casos s'ha recorregut a la jurisdicció penal. "La dificultat radica en provar el comportament humiliant i discriminatori", indica l'advocat penalista David Aineto, pertanyent al despatx Aequo Advocats, que representa els dos querellants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera