Societat

Foment, Generalitat i Ajuntament desencallen el finançament de la Sagrera

Les obres es licitaran aquest estiu i tindran un cost de 703 milions d'euros

Les obres de la primera fase de construcció de l'estació del TGV de la Sagrera a Barcelona es licitaran per 703 milions d'euros aquest estiu perquè el projecte pugui estar a punt com més aviat millor. Les obres podrien començar a finals d'aquest 2009.

Així ho han acordat aquest dijous el ministre de Foment, José Blanco; el conseller de Política Territorial de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Nadal, i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, que han subscrit un conveni que ha permès desbloquejar el finançament d'aquest projecte.

Després de la firma del conveni, José Blanco ha explicat que el ministeri de Foment, a través d'Adif, hi destinarà 161 milions, mentre que 255 milions més aniran a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat per donar compliment a la disposició addicional tercera de l'Estatut i la resta –287 milions– s'aconseguirà amb els nous aprofitaments terciaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.