Societat

16 hores sense llum a l'estació de Renfe de Plaça de Catalunya

A la una del migdia d'aquest divendres la llum ha tornat a l'estació, però gràcies a un grup electrogen. L'avaria s'ha detectat al sistema de protecció de la instal·lació elèctrica i quedarà reparada del tot aquesta mitjanit

Una avaria elèctrica que es va produir a les nou del vespre d'aquest dijous a l'estació de Renfe de Plaça de Catalunya a Barcelona ha deixat a les fosques l'andana i els vestíbuls durant setze hores.

Segons fonts de la companyia, els operaris han detectat el problema en el sistema de protecció de la instal·lació elèctrica –l'equivalent del que seria un fusible en un domicili particular– i el funcionament de la xarxa elèctrica de l'estació es normalitzarà del tot aquesta mitjanit, quan s'acabi el servei de trens.

Amb tot, la llum ha tornat a l'estació a la una del migdia d'aquest divendres gràcies a un grup electrogen, que ha permès l'ús normal de les instal·lacions, inclosa la megafonia. Només les escales mecàniques i l'ascensor continuen sense poder-se utilitzar.

Mentre les andanes i el vestíbul estaven a les fosques, els trens han circulat amb normalitat. Per evitar incidents, els operaris de Renfe s'han encarregat de conduir els passatgers que sortien dels trens fins al vestíbul a través d'una il·luminació auxiliar.

A més, personal d'informació i atenció al client s'ha situat a les andanes amb equips de megafonia auxiliars per comunicar als clients la destinació dels trens.

Fonts de la companyia indiquen que l'estació s'ha quedat a les fosques per una doble avaria, ja que normalment el generador de reserva hauria impedit fins i tot que els usuaris se n'adonessin. En aquest cas, es va posar en marxa automàticament, però poc després aquest generador també es va avariar. Aquesta segona incidència va obligar a posar en marxa el protocol d'emergència per garantir la seguretat dels passatgers, amb personal d'informació i torxes de llum elèctrica, entre d'altres elements.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.