Societat

Ultimàtum de la Comissió Europea a l'Estat perquè ampliï les zones protegides del Segarra-Garrigues

La CE denuncia que el govern espanyol ha inaugurat una obra declarada il·legal pel Tribunal de Justícia europeu

L'organisme europeu ha advertit que si el govern espanyol i el català no amplien la proposta de protecció de les aus estepàries del Segarra-Garrigues remetrà l'assumpte, en breu i per segona vegada, al tribunal europeu perquè imposi una sanció econòmica per incompliment de la legislació comunitària.

En declaracions al diari El Segre, la portaveu de Medi Ambient de la CE, Barbara Helfferich, ha dit que han enviat una "carta" a la representació permanent d'Espanya a Brussel·les alertant que si el govern espanyol no executa la sentència i millora la preservació de les espècies en perill, portaran el cas altra vegada al tribunal, i si aquest els dóna la raó hi hauria una sanció econòmica.

Segons Helfferich, el procediment davant de la cort "seria ràpid". Grècia, de moment, és l'únic país que ha estat sancionat econòmicament per saltar-se la legislació europea de medi ambient.

Per la seva banda, el ministeri espanyol de Medi Ambient assegura que encara no ha rebut cap comunicació "oficial" de la UE en relació amb la inauguració del canal ni sobre la proposta de ZEPA (Zones d'Especial Protecció per a les Aus).

El gabinet d'Elena Espinosa ha manifestat que és molt respectuós amb totes les instàncies del litigi i ha avançat que confien a trobar una solució, que podria ser tècnica o política.

El litigi es produeix quan falten sis mesos –serà el gener del 2010– perquè Espanya assumeixi la presidència de torn de la UE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.