Societat

Obert tot l'espai aeri Europeu després de la nova amenaça de núvol de cendra

Els 27 es comprometen a accelerar el 'cel únic'

Els aeroports europeus van tornant a la normalitat, encara que amb alguns retards, després d'haver estat sis hores tancat l'espai aeri d'Irlanda i l'oest d'Escòcia, entre les 8 i les 14h, hora local, per l'amenaça de cendra del volcà islandès Eyjafjallajokull.

L'Agència Europea per a la Seguretat de la Navegació Aèria, Eurocontrol, ha confirmat a través d'un comunicat que s'han aixecat totes les restriccions al trànsit aeri, i que espera que s'operin al voltant de 28.000 vols durant tota la jornada per Europa.

L'impacte del tancament dels aeroports irlandesos s'ha estés a altres aeroports de les illes britàniques, inclòs el londinenc Heathrow, el de més trànsit del Regne Unit, on una vintena de vols han estat cancel·lats. Segons Eurocontrol, en total s'han cancel·lat 150 vols.

Eurocontrol espera que aquesta situació de normalitat romangui estable durant les pròximes hores, conclou la nota.

Cel únic europeu

La indústria aèria estalviarà 4.400 milions d'euros anuals gràcies a la implantació del cel únic europeu, que a més permetrà reduir el consum de combustible en cinc milions de tones l'any o estalviarà fins a 16 milions de tones de diòxid de carboni a l'atmosfera, segons dades de l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA).

Per això, els ministres de Transports de la Unió Europea han acordat aquest dimarts avançar la data de la posada en marxa de l'espai aeri europeu, que inicialment estava prevista per al 2012. A més, els ministres dels 27 també han aprovat altres mesures amb l'objectiu de millorar la coordinació entre estats i aerolínies i garantir la seguretat dels passatgers en cas que hi hagi una nova crisi com la que va col·lapsar l'espai aeri a mitjans d'abril.

De moment, però, els protocols vigents són els mateixos que els ministres de Transports van aprovar el 19 d'abril i que s'han posat en marxa durant les hores en què l'espai aeri d'Irlanda ha restat tancat aquest matí a causa d'una nova erupció volcànica a Islàndia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart