Societat

Els tuaregs pressionen Al-Qaeda perquè alliberi els tres cooperants catalans segrestats

És el primer cop que el poble tuareg s'interessa per una causa aliena perquè consideren que Catalunya sempre els ha donat suport

És la primera vegada els líders tuaregs s'han interessat per un tema que no té res a veure amb la seva causa ni els seus drets, com és el segrest dels tres cooperants catalans a mans d'Al-Qaida. Segons ha explicat a TV3 el portaveu a l'estranger dels rebels tuaregs de Mali, Ousmane Ag Mohammed, el seu poble s'ha "interessat molt pels tres catalans i hi ha mobilitzacions en marxa".

El portaveu ha raonat que els amazics del Marroc i d'Algèria i els tuaregs són minories berbers que sempre han rebut suport del poble català. Catalunya, explica, sempre ha donat suport a la causa amaziga i tuareg. Per això els líders tuaregs no han parat de mobilitzar-se i de fer gestions des del primer dia del segrest, assegura, amb l'objectiu d'alliberar els tres catalans.

"El grup que els ha segrestat intenta no acostar-se a la nostra zona perquè sap que es veurà obligat a negociar quan els trobem", ha explicat Ag Mohammed. Des del 2006, Al-Qaida i els tuaregs van acordar no enfrontar-se militarment i els tuaregs exerceixen certa pressió sobre els islamistes radicals. Això sí, els tuaregs són els legítims habitants del nord de Mali i ho fan saber a l'organització terrorista.

Des de la cúpula de la resistència tuareg han assegurat que si se'ls garanteixen els seus drets fonamentals i polítics, se'ls dóna suport i es compleixen els acords de pau amb Bamako, no permetran que Al-Qaeda ni ningú utilitzi el seu territori per un objectiu que no sigui el seu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.